90% от украинците смятат, че е необходимо да се нанесат удари

...
90% от украинците смятат, че е необходимо да се нанесат удари
Коментари Харесай

90% от украинците смятат, че са необходими удари по руска територия

90% от украинците считат, че е належащо да се нанесат удари по съветска територия. Това сочат резултатите от изследване, извършено от Киевския интернационален институт по социология през февруари 2023 година

38% от интервюираните считат, че е належащо да се нанасят удари по военна инфраструктура, а 39 на 100 - да се нападат военни обекти и енергийна инфраструктура.

Именно това вършат руснаците месеци наред с помощта на ракети и дронове, създадени в Иран. Само че агресорът удря и по цивилни обекти, убивайки хиляди почтени жители. Според последни данни на ООН загиналите във войната в продължение на година са 8006 жители, а ранените - над 13 хиляди.

Предполага се, че броят е доста по-голям, защото към момента няма достъп до информация от окупираните територии - най-много до съвсем заличавания Мариупол.

Що се отнася до новото изследване, 13% от интервюираните приканват за нанасяне на безразборни удари по съветската територия, както Русия прави по отношение на Украйна. Седем % от респондентите са срещу нанасянето на ответни удари срещу Руската федерация, опасявайки се от ескалация.

Проучването сочи, че най-голяма поддръжка за нанасяне на удари по съветска територия идва от източната част на Украйна, която понесе най-голямата тежест на съветските офанзиви от началото на пълномащабната инвазия.

Изследването е извършено от 14 до 22 февруари 2023 година по метода инцидентно изявление по телефона. Отговорили са 2002 респонденти от всички региони на Украйна – като се изключи окупирания от руснаците полуостров Крим. Всички интервюирани са украински жители, навършили 18 години.
ТЕМА преди 5 часа 344 преди 5 часа 903 преди 6 часа 675
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР